Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

România va trimite experți în Moldova pentru a „sprijini integrarea europeană”

© Sputnik / Rodion ProcaȘedința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României
Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2024
Abonare
În perioada următoare va fi semnată o declarație comună, care va pune bazele unei cooperări aprofundate privind practicile europene.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din România va delega în Republica Moldova, în luna noiembrie, cinci experți pentru a oferi expertiza necesară în domeniul finanțărilor europene.
Subsecretarul de Stat al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Rezvan Popescu, a declarat că România va oferi suport la nivel instituțional și în cadrul proiectelor comune.
„Acțiunile României în sprijinul Republicii Moldova vor continua și se vor extinde în perioada următoare. Angajamentul României de a oferi sprijin concret Republicii Moldova în procesul de integrare europeană, pe baza unui parteneriat strategic bilateral, rămâne unul dintre cele mai importante obiective de politică externă ale statului român”, a declarat ministrul adjunct al MIPE.
El a remarcat cooperarea strânsă dintre mai multe instituții centrale românești și moldovenești, precum și sprijinul politic și diplomatic activ acordat de România la nivel european.
În perioada următoare va fi semnată o declarație comună, care va pune bazele unei cooperări aprofundate pe practici europene în beneficiul ambelor țări.
Fluxul de știri
0