Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fico vrea să participe anul viitor de Ziua Victoriei la parada militară de la Moscova

© AP Photo / Petr David JosekРоберт Фицо
Роберт Фицо - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2024
Abonare
Fico spune că nu ne va permite ca să uităm de unde a venit libertatea
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Premierul slovac Robert Fico a declarat în cadrul emisiunii „Dialogurile de sâmbătă” că este gata să viziteze Moscova anul viitor cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial.
„Întreb, cine mă va opri anul viitor, când se împlinesc 80 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, să merg la o demonstrație pașnică la Moscova? Cine mă va opri? Eu cred că voi merge, de ce să nu merg? Ce legătură are asta cu momentul actual?”, a subliniat el.
Prim-ministrul a spus că nu va lăsa să se uite că „libertatea a venit din est”.
Robert Fico s-a opus în repetate rânduri ajutorului militar pentru Ucraina. De asemenea, el a precizat că nu susține aderarea țării la NATO și că va folosi dreptul de veto dacă o astfel de chestiune va fi luată în considerare.
În plus, prim-ministrul a declarat că Bratislava este interesată de bune relații cu Moscova și a promis să ia măsuri în această direcție. El a numit necesare dialogul între cele două țări și a respins ideea că ar trebui să ne prefacem că Rusia nu există din cauza conflictului din Ucraina.
Fluxul de știri
0