Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cheia succesului pentru vinificatorii moldoveni este diversificarea piețelor de desfacere

© Sputnik / Mihai CarausВинодельня Leuntea-Vin
Винодельня Leuntea-Vin - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2024
Abonare
Cheia unei dezvoltări continue a industriei vinicole este comercializarea corectă și favorabilă a produselor, consideră un expert economic.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Diversificarea piețelor de desfacere a producției vinicole moldovenești ar fi trebuit să înceapă mult mai devreme, consideră doctorul în științe economice Anatolie Ignat.
El a făcut acest comentariu în legătură cu sărbătorirea unei noi ediții a Zilei Vinului în Moldova. În prezent, industria vinicolă din țară trece prin momente dificile.
„Abilitățile comerciale și de afaceri nu se nasc peste noapte. Este o tradiție pe care popoarele lumii au dezvoltat-o pe parcursul a mii de ani. Unele națiuni au foarte mult succes în dezvoltarea sectorului comercial, ceea ce este greu de spus despre Moldova. Deși există câteva elemente primare privind dezvoltarea acestui sector, însă acestea se desfășoară într-un ritm destul de lent. Să sperăm că diversificarea piețelor va avea loc”, a adăugat Ignat.
În plus, el crede că piața chineză ar putea fi valorificată. Dar va fi nevoie de 10-15 ani pentru ca vinurile moldovenești să „pătrundă” masiv în China.
„Chinezii sunt destul de conservatori. Iar noi trebuie să demonstrăm că produsele noastre corespund gusturilor și tradițiilor lor. Acest proces necesită investiții financiare foarte mari. Chiar și cu un sprijin serios din partea statului, nu va fi atât de ușor pentru vinificatorii moldoveni”, a conchis Ignat.
Fluxul de știri
0