Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-media: NATO vrea să creeze încă 49 de brigăzi de luptă

© Sputnik / Denis AslanovMilitari germani la exerciții NATO
Militari germani la exerciții NATO - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2024
Abonare
Welt: NATO vrea să creeze 49 de noi brigăzi de luptă, a câte cinci mii de soldați fiecare
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. NATO dorește să formeze încă 49 de brigăzi de luptă, ceea ce ar duce la un total de 131, a relatat canalul de televiziune german Welt, citând așa-numitele Cerințe minime de capacitate („Minimum Capability Requirements” - MCR) prezentate de generalul american Christopher Cavoli și amiralul francez Pierre Vandieu.
„În timp ce în 2021 a fost considerat suficient să existe 82 de brigăzi pregătite de luptă, acest număr ar trebui să fie ridicat la 131 în viitor. Aceasta înseamnă crearea a încă 49 de formațiuni mari, care în Bundeswehr numără aproximativ cinci mii de militari fiecare”, se arată în publicație.
Se remarcă faptul că, pentru a gestiona și sprijini aceste trupe, numărul corpurilor de luptă ar trebui să crească de la șase la cincisprezece, iar comandamentele de divizie - de la 24 la 38. În plus, Alianța intenționează să crească de cinci ori numărul de unități de apărare antiaeriană - de la 293 la 1467.
Necesitatea de a consolida puterea militară a NATO se explică prin amenințarea care ar proveni din Rusia, a adăugat canalul.
În ultimul timp, Occidentul a exprimat din ce în ce mai mult idei cu privire la un conflict armat direct între Alianță și Rusia. Pe de altă parte, Kremlinul a menționat că Moscova nu amenință pe nimeni, dar nu va ignora acțiunile potențial periculoase pentru interesele sale.
În plus, în ultimii ani, Rusia a observat o activitate a NATO fără precedent în apropierea granițelor sale vestice. Alianța extinde inițiativele și numește acest lucru „descurajarea agresiunii ruse”. Moscova și-a exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la consolidarea forțelor alianței în Europa. Ministerul de Externe a declarat că Rusia rămâne deschisă dialogului cu NATO, dar pe picior de egalitate, în timp ce Occidentul ar trebui să renunțe la politica sa de militarizare a continentului.
Fluxul de știri
0