Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Moldova încă două posturi TV au fost lipsite de licențe

© Sputnik / OsmatescoMicrofoane cu logo-ul posturilor de televiziune „Primul în Moldova” și „TV 6”
Microfoane cu logo-ul posturilor de televiziune „Primul în Moldova” și „TV 6” - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2024
Microfoane cu logo-ul posturilor de televiziune „Primul în Moldova” și „TV 6”. Foto de arhivă
Abonare
Decizia se referă la faptul că întreprinderile care dețin posturile TV sunt legate de un oligarh fugar.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Încă două posturi TV din Moldova le-au fost retrase licențele prin decizia Consiliului pentru Investiții Strategice.
Este vorba despre posturile de televiziune Prime și Publika TV. Motivul oficial pentru revocarea licențelor este că aceste companii sunt legate de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care se află pe lista sancțiunilor internaționale și împotriva căruia au fost deschise mai multe dosare penale în Moldova.
În plus, decizia face referire la faptul că posturile de televiziune nu au prezentat toate documentele solicitate.
Vă reamintim că, în mai 2024, autoritățile moldovenești au retras licențele de emisie posturilor de televiziune First in Moldova, Accent TV, Orizont TV, Canal 2 și Canal 3. Anterior, 14 canale TV de opoziție au fost suspendate în țară; la acel moment, autoritățile au menționat că acest lucru a fost doar pe durata stării de urgență în țară, dar după anularea acesteia, canalele TV nu au putut relua emisia.
În plus, mai mult de 50 de portaluri de informare au fost blocate în Moldova la cererea Serviciului de Informații și Securitate. Ultimele pe listă sunt Yandex și câteva dintre serviciile sale, precum și portalurile Zen și Rutube.
Fluxul de știri
0