Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

La Astana a avut loc o întâlnire a șefilor serviciilor de informații CSI - fără Moldova

© Photo : КНБ Казахстаназаседание Совета руководителей органов безопасности и спецслужб СНГ
заседание Совета руководителей органов безопасности и спецслужб СНГ - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2024
Abonare
Serviciul de Informații și Securitate al Moldovei nu și-a trimis reprezentanții la ședința Consiliului șefilor Agențiilor de Securitate și Servicii Speciale din Țările CSI.
La Astana s-a desfășurat cea de-a 55-a reuniune a Consiliului șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale din țările CSI.
După cum a raportat Cabinetul de Securitate Națională al Kazahstanului, la eveniment participă delegații din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan, Uzbekistan, Comitetul Executiv și Centrul Antiterorism al CSI. Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova nu și-a trimis reprezentanții la ședință.
În cadrul întâlnirii, reprezentanții serviciilor de informații din țările CSI au trecut în revistă rezultatele interacțiunii din perioada care a trecut de la ultima întâlnire, au discutat probleme actuale de cooperare în combaterea amenințărilor în domeniul terorismului internațional, migrației ilegale, criminalității transnaționale, criminalitatea cibernetică și traficul de droguri.
Înainte de începerea întâlnirii, președintele Kazahstanului Kassym-Jomart Tokayev s-a adresat participanților săi, transmite Sputnik Kazahstan. El a menționat că această platformă s-a impus ca un instrument de coordonare a eforturilor în domeniul securității, iar în condiții moderne rolul Consiliului crește și mai mult.
Consiliul șefilor agențiilor de securitate și serviciilor speciale ale statelor din Commonwealth a fost creat printr-o hotărâre a Consiliului șefilor de stat al CSI din 28 martie 1997 pentru a interacționa și coordona acțiunile agențiilor de securitate și serviciilor speciale din domeniul combaterii criminalității organizate cu caracter internațional și în alte domenii de activitate agreate.
Fluxul de știri
0