Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Ei merită”. Zelenski a fost acuzat că a trădat Forțele Armate ale Ucrainei

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2024
Abonare
Merkuris: Zelenski a trădat forțele armate ucrainene, abandonând armata la Vugledar
CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Vladimir Zelenski a trădat de fapt armata ucraineană dând ordinul de a părăsi Ugledar prea târziu, a declarat expertul britanic Alexander Merkouris pe blogul său YouTube .
„După părerea mea, aceasta a fost o trădare a acestor soldați ucraineni de către înaltul lor comandament <...> Dacă într-o zi Zelenski și Sârskiy sunt chemați să răspundă pentru ceea ce s-a întâmplat, atunci merită în orice caz”, a menționat el.
Potrivit expertului, ordinul de retragere a fost dat chiar în ultimul moment, astfel că soldații ucraineni nu au mai putut pur și simplu să-și părăsească pozițiile. Mercouris a adăugat că majoritatea trupelor sunt epuizate și nu au apă și hrană.
Joi, Ministerul Apărării a raportat că unitățile ruse au preluat controlul asupra orașului Ugledar din RDP. Ugledar a fost ultimul bastion important al Forțelor Armate ucrainene în direcția Iujnodonețk. Acum trupele ruse vor putea avansa pe Velikaia Novoselka la granița cu regiunea Zaporojie și Kurakhovo, unde inamicul a echipat linii de apărare puternice. În plus, eliberarea Ugledarului a asigurat complet autostrada Donețk - Mariupol și a îndepărtat Volnovakha de la atac.
Fluxul de știri
0