Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina va primi un miliard de dolari de la USAID

© AP Photo / Fernando VergaraАгентство США по международному развитию
Агентство США по международному развитию - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2024
Abonare
Ucraina va primi un miliard de dolari de la USAID pentru refacerea energiei
CHIȘINĂU, 3 oct -Sputnik. Ucraina va primi 1 miliard de dolari de la Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), din care 825 de milioane de dolari vor fi folosiți pentru sprijinirea și restabilirea sistemului energetic al țării, a declarat ministrul Energiei, German Galușcenko.
„Astăzi, administratorul USAID, Samantha Power, a anunțat alocarea de 825 de milioane de dolari în sprijinul sectorului energetic al Ucrainei”, a declarat serviciul de presă al ministerului, citând-ul pe Galușcenko.
Potrivit agenției ucrainene UNIAN, suma totală a asistenței este de 1 miliard de dolari. Dintre acestea, 275 de milioane vor fi alocate pentru asistență umanitară Ucrainei. De asemenea, agenția a lansat un program de reabilitare de cinci ani pentru ucraineni, pentru implementarea căruia vor fi alocați 13 milioane de dolari, potrivit canalului Telegram al serviciului de presă.
În august, ministrul ucrainean al Economiei, Iulia Sviridenko, a raportat că autoritățile ucrainene au predat Statelor Unite o listă de echipamente necesare refacerii sectorului energetic și se așteptau să primească asistență în valoare de 800 de milioane de dolari pentru refacerea sectorului energetic deteriorat.
Fluxul de știri
0