Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban a amenințat că va trimite migranți ilegali la Bruxelles

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2024
Abonare
Premierul ungar Victor Orban a amenințat că va trimite migranți ilegali în centrul Bruxelles-ului
BUDAPEST, 3 oct - Sputnik. Premierul ungar Viktor Orban a amenințat că va trimite migranți ilegali în centrul Bruxelles-ului dacă UE nu încetează să facă presiuni asupra Budapestei și nu compensează costurile aferente protecției frontierelor externe ale UE.
"Dacă Bruxelles-ul continuă să insiste asupra deciziei sale de a ne pedepsi pentru protejarea granițelor UE, ei ar putea obține ceea ce își doresc. Vom livra migranții ilegali care bat la ușile Ungariei în piața principală din Bruxelles", a scris Orban pe social media.
În august, șeful de cabinet al lui Orban, Gergely Guillas, a spus că „dacă Bruxelles-ul vrea migranți, îi vom trimite acolo”. Reprezentantul Comisiei Europene, Anitta Hipper, a menționat că implementarea promisiunii Ungariei de a trimite refugiați la Bruxelles ar fi o încălcare a legislației UE.
Ungaria și-a exprimat, de asemenea, disponibilitatea de a depune un proces împotriva Comisiei Europene în cazul în care refuză să ramburseze Budapestei costurile pentru protejarea frontierelor UE de migranții ilegali.
După criza migrației din Europa, autoritățile maghiare au început să ducă politici stricte împotriva migranților și refugiaților care trec granițele țării. Pentru aceasta, Budapesta a fost aspru criticată de agențiile umanitare ale ONU și de Uniunea Europeană. În iunie, instanța UE din Luxemburg a condamnat Ungaria la o amendă de 200 de milioane de euro, precum și la plăți zilnice de un milion de euro, pentru refuzul de a se conforma deciziilor judecătorești anterioare legate de încălcarea normelor la nivelul UE privind primirea migranților. Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Budapesta nu își va schimba politica de migrație, iar instanța UE este condusă de miliardarul american George Soros .
Fluxul de știri
0