Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Guterres: Forțele ONU vor rămâne pe pozițiile lor în Liban

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaГенеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2024
Abonare
Forțele de menținere a păcii UNIFIL rămân în pozițiile lor și steagul ONU continuă să arboreze, în ciuda cererii Israelului de redistribuire”, a declarat Guterres
CHIȘINĂU, 3 oct - Sputnik. Secretarul general al ONU Antonio Guterres a declarat că Forța Interimară a ONU va rămâne pe pozițiile sale în Liban, în ciuda escaladării situației din regiune.

„Forțele de menținere a păcii UNIFIL rămân în pozițiile lor și steagul ONU continuă să arboreze, în ciuda cererii Israelului de redistribuire”, a spus Guterres la reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU privind Orientul Mijlociu.

Secretarul general al organizației mondiale a mulțumit personalului militar și civil al Forței Interimare ONU din Liban.
Anterior, Ministerul de Externe israelian l-a declarat pe secretarul general al ONU persona non grata .
În seara zilei de 1 octombrie, Iranul a lansat un atac cu rachete asupra Israelului ca răspuns la uciderea liderilor Hamas și Hezbollah, precum și a șefului adjunct al Corpului Gărzii Revoluției Islamice.
Fluxul de știri
0