Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele georgian refuză să semneze legea de interzicere a propagandei LGBT*

© Sputnik . Alexander Imedashvily / Accesați arhiva multimediaПодготовка к выборам в Грузии
Подготовка к выборам в Грузии - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2024
Abonare
Președintele georgian Zurabișvili a refuzat să semneze legea care interzice propaganda LGBT.
CHIȘINĂU, 2 oct - Sputnik. Președintele georgian Salome Zurabișvili a refuzat să semneze legea privind interzicerea propagandei LGBT*, a comunicat administrația șefului statului.
„Președintele georgian nu a semnat legea privind interzicerea propagandei LGBT* și a transmis-o parlamentului”, a declarat administrația șefului statului pentru presă.
În același timp, administrația a precizat că Zurabishvili nu a exercitat dreptul de veto asupra legii. În conformitate cu legislația georgiană, dacă președintele nu semnează o lege, președintele parlamentului are dreptul să o semneze după o anumită perioadă de timp.
La 17 septembrie, Parlamentul georgian a adoptat legea privind interzicerea propagandei LGBT* în a treia lectură. Pentru a intra în vigoare, aceasta a trebuit să fie semnată de președinte.
Legea implică interzicerea propagandei LGBT*, a căsătoriei între persoane de același sex și a schimbării de sex, precum și interzicerea reuniunilor și campaniilor care vizează promovarea relațiilor intime între persoane de același sex, a incestului, a adopției sau a tutelei de către un cuplu de același sex sau de către o persoană de orientare non-heterosexuală. Intervențiile medicale legate de schimbarea sexului ar fi, de asemenea, interzise, iar emisiunile de televiziune ar avea interdicția de a prezenta scene intime între persoane de același sex. Întâlnirile sau demonstrațiile publice care vizează popularizarea subiectelor LGBT* vor fi interzise și se vor impune restricții privind vizionarea de filme cu scene homosexuale în cinematografe pentru persoanele sub 18 ani.
* Recunoscută ca mișcare extremistă în Rusia și interzisă.
Fluxul de știri
0