Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețul de achiziție a gazelor de la Energocom va scădea în octombrie

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2024
Abonare
A devenit cunoscut la ce preț va fi achiziționat gazul de la Energocom în luna octombrie.
CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Prețul de achiziție a gazelor naturale pentru malul drept al Moldovei în luna octombrie va scădea cu aproape 24 de euro pentru mia de metri cubi față de luna septembrie. Acest lucru reiese din datele publicate marți de Moldovagaz SA.
Potrivit companiei, prețul de achiziție în luna octombrie va fi de 37,09 euro pe MW*h.
„Conform condițiilor contractuale de achiziție a gazelor naturale între Moldovagaz SA și Energocom SA, în luna octombrie 2024, prețul de achiziție va fi de 37,09 euro/MW*h, ceea ce echivalează cu 394,64 euro sau 7.700,45 lei pentru mia de metri cubi (fără TVA)”, a precizat Moldovagaz SA.
În septembrie, prețul de achiziție a gazelor de la Energocom a fost de 419,25 euro pe mia de metri cubi.
În august, compania a cumpărat gaze la un preț de 347,18 euro pe mia de metri cubi. În iulie, prețul de achiziție al combustibilului albastru de la Energocom a fost de 366,34 euro pe mia de metri cubi. În iunie - 349,79 euro.
Începând cu luna mai a acestui an, pe platforma BRM East Energy au fost organizate licitații pentru achiziționarea de gaze naturale.
Fluxul de știri
0