Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan a avertizat Israelul cu consecințe grave pentru operațiunea din Liban

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaPreședintele turc Recep Tayyip Erdogan
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2024
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan. Foto de arhivă
Abonare
Erdogan: apărarea Libanului nu va fi la fel ca cea a Gazei
CHIȘINĂU, 1 oct - Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că consecințele operațiunii terestre din Liban nu vor fi similare cu cele ale ocupațiilor anterioare ale statului evreu.
„Avertizez Israelul foarte clar: consecințele unei operațiuni terestre în Liban nu vor fi ca cele ale ocupațiilor sale anterioare. Apărarea Libanului nu va fi la fel ca cea a Gazei, care este lipsită de apărare, izolată și decuplată de întreaga lume”, a declarat liderul turc în timpul discursului rostit marți la deschiderea celui de-al treilea an legislativ din cea de-a 28-a legislatură a Marii Adunări Naționale (parlamentul) a țării.
Începând de săptămâna trecută, aviația israeliană a efectuat lovituri masive asupra țintelor Hezbollah din diferite părți ale Libanului. De asemenea, au fost înregistrate mai multe lovituri aeriene punctuale asupra Beirutului, care au dus la eliminarea unor comandanți de rang înalt ai Hezbollah. Până în prezent, armata israeliană a raportat lovituri asupra mai multor mii de ținte ale Hezbollah.
Observatorii au remarcat că Israelul nu a mai atacat Hezbollah cu o asemenea intensitate de la al doilea război din Liban, în 2006.
Hezbollah a răspuns prin lansarea de rachete predominant în nordul Israelului, dar raza atacurilor cu rachete a crescut semnificativ în ultimele zile. Zilnic, se lansează zeci de rachete asupra localităților israeliene, care nimeresc uneori peste locuințe provocând victime. În special, a fost lansată o rachetă în zona Tel Aviv, care a fost doborâtă de sistemele de apărare aeriană israelian.
Fluxul de știri
0