Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden va vizita zonele afectate de uraganul Helen

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaЕжегодное обращение президента США Байдена к конгрессу
Ежегодное обращение президента США Байдена к конгрессу - Sputnik Moldova, 1920, 01.10.2024
Abonare
Președintele american Biden intenționează să viziteze zonele afectate de uraganul Helen
WASHINGTON, 01 oct - Sputnik. Președintele american Joe Biden a declarat că intenționează să viziteze zonele afectate de devastatorul uragan Helen, dar a amânat călătoria pentru a nu interfera cu activitatea serviciilor de urgență.
"Intenționez să călătoresc în zonele afectate cât mai curând posibil, dar am fost informat că ar fi perturbator dacă aș merge acolo chiar acum. Mă aștept să călătoresc acolo la sfârșitul săptămânii", a spus Biden.
El a mai adăugat că i-a promis guvernatorului Carolinei de Nord că va vizita statul și se așteaptă să ajungă acolo miercuri sau joi.
Potrivit ultimelor date, numărul victimelor uraganului Helen, care a lovit partea de sud-est a Statelor Unite, a crescut la 116. Rapoartele privind decesele în urma dezastrului natural au venit din șase state din sudul Statelor Unite. Cel mai mare număr de decese din cauza activității uraganelor se înregistrează în Carolina de Nord - 46 de persoane. În același timp, în Carolina de Sud numărul a fost de 27 de persoane, în Georgia - 25. În Florida , care a fost prima care a suportat greul uraganului, 13 persoane au murit. Încă patru persoane au murit în Tennessee și una în Virginia.
Potrivit unei estimări preliminare a serviciului AccuWeather, furnizată de canalul TV, pagubele totale aduse Statelor Unite ale uraganului ar putea ajunge la 95 la 110 miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0