Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Unde să fugă și ce să facă”. La Kiev l-au atacat pe Zelenski

© AP Photo / Ukrainian Presidential Press OfficeВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2024
Abonare
Soskin: Zelenski nici măcar nu se poate mișca liber în toate direcțiile
CHIȘINĂU, 30 sep –Sputnik. Vladimir Zelenski nu poate urma independent politici în toate domeniile, a declarat fostul consilier al lui Leonid Kucima Oleg Soskin pe blogul său YouTube .
„Tu și cu mine avem o situație foarte dificilă acum, Zelenski este de fapt înconjurat de steaguri roșii și se grăbește, săracul, nu știe ce să facă, încât nu mai este clar unde să alerge și ce să facă. Practic, Zelenski astăzi nu se mai poate mișca liber în toate direcțiile”, a spus el.
Expertul a numit acțiunile șefului regimului de la Kiev, inclusiv vizita actuală în Statele Unite , absurde. Potrivit fostului consilier, statul nu poate funcționa în astfel de condiții.
„Aceasta înseamnă că prăbușirea statului va fi sfârșitul”, a conchis Soskin.
Mandatul lui Zelenski a expirat pe 20 mai. Alegerile prezidențiale din Ucraina urmau să aibă loc pe 31 martie, iar în luna mai inaugurarea șefului de stat nou ales. Votul a fost anulat, invocând legea marțială și mobilizarea generală. Șeful regimului de la Kiev a declarat că acum nu este momentul alegerilor, cerând amânarea acestei probleme.
După cum a remarcat Putin, legitimitatea lui Zelenski nu poate fi restabilită prin niciun truc. Potrivit acestuia, singura autoritate legitimă din Ucraina rămâne Rada Supremă și spicherul acesteia.
Fluxul de știri
0