Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele iranian a comentat asasinarea secretarului general al Hezbollah

© AP Photo / Vahid SalemiРеформист Масуд Пезешкиан на президентских выборах в Иране
Реформист Масуд Пезешкиан на президентских выборах в Иране - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2024
Abonare
Pezeshkian: Uciderea lui Nasrullah a dovedit încă o dată regimul criminal din Israel
TEHERAN, 30 sep – Sputnik. Asasinarea de către Israel la Beirut a secretarului general al mișcării libaneze Hezbollah, Hassan Nasrullah, a dovedit încă o dată că Tel Aviv nu respectă nicio normă internațională și promisiunile șefilor Statelor Unite și ale țărilor europene cu privire la încetarea focului în schimb pentru faptul că Iranul nu va răspunde la asasinarea de către Israel la Teheran a șefului Biroului Politic al mișcării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a declarat președintele iranian Masoud Pezeshkian.
La sfârșitul lunii iulie, șeful Biroului Politic al mișcării palestiniene Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis într-un atac asupra reședinței sale din Teheran, unde sosise pentru a participa la inaugurarea noului președinte iranian. Mișcarea a dat vina pe Israel și Statele Unite pentru moartea lui Haniyeh și a spus că atacul nu va rămâne fără răspuns. Oficialii israelieni au spus că nu au comentarii cu privire la uciderea lui Haniyeh. Statele Unite nu sunt implicate în moartea șefului Biroului Politic Hamas, a declarat ulterior Robert Wood, reprezentantul permanent adjunct al Statelor Unite la ONU.
„O astfel de crimă (uciderea secretarului general al mișcării libaneze Hezbollah Hassan Nasrullah - n.red.) a dovedit încă o dată că acest regim criminal (israelian - n.red.) nu aderă la nicio normă și cadru internațional. „Declarațiile șefilor Statelor Unite și ale țărilor europene care au promis o încetare a focului în schimbul lipsei de răspuns din partea Iranului la uciderea lui Haniya au fost, de asemenea, o minciună absolută, iar oferirea unor astfel de criminali o șansă nu va face decât să-i încurajeze să comită mai multe crime. ", a spus președintele.
În seara zilei de 31 iulie, ziarul american New York Times, citând surse, a susținut că liderul suprem iranian Ali Khamenei a ordonat o lovitură directă asupra Israelului ca răspuns la uciderea lui Haniya la Teheran. Ulterior, reprezentantul permanent al Iranului la ONU, Amir Said Irvani, a declarat, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, că Teheranul, conform dreptului internațional, își rezervă dreptul la autoapărare pentru a răspunde la uciderea lui Haniya atunci când consideră că este necesar.
Fluxul de știri
0