Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lozovan: majoritatea parlamentară s-ar putea opune ajutorului pentru fermierii găgăuzi

© Sputnik / OsmatescoIrina Lozovan
Irina Lozovan - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2024
Irina Lozovan. Foto de arhivă
Abonare
Un deputat al blocului de opoziție Victoria se îndoiește că majoritatea parlamentară va aproba primirea de către Moldova a ajutorului umanitar pentru fermieri.
CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova ar putea vota împotriva ajutorului acordat de Asociația „Eurasia” pentru Găgăuzia. Această presupunere a fost făcută de Irina Lozovan, membră a blocului „Victorie”.
Anterior, conducerea UTA Găgăuzia a semnat la Moscova un acord cu organizația „Eurasia” privind livrarea de ajutor umanitar în regiune, și anume 12 mii de tone de motorină și îngrășăminte minerale, precum și cereale pentru însămânțarea pe 150 de mii de hectare de teren.
„Dacă acordăm atenție faptului că Moldova a aderat la toate tipurile de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei, inclusiv împotriva Asociației „Eurasia”, există încă îndoieli că acest proiect de lege va fi votat”, a declarat deputatul.
În același timp, după cum remarcă Lozovan, acest ajutor umanitar este foarte necesar pentru Moldova.
„Nu doar Găgăuzia, credeți-mă, dar și în nordul și centrul țării. Astăzi, producția noastră agricolă este un dezastru”, a spus ea.
Lozovan a spus că partidul PAS de fapt „le-a aruncat agricultorilor moldoveni un os” în loc de ajutor real. Pentru că cele 100 de milioane de lei în subvenții promise sunt nimic în comparație cu pierderile de trei miliarde de lei ale agricultorilor.
Fluxul de știri
0