Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan a reacționat după ce liderul Hezbollah a fost ucis

© AFP 2024 / ADEM ALTANRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2024
Abonare
Erdogan a declarat că guvernul israelian devine din ce în ce mai nesăbuit
CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat pe rețeaua de socializare X că Israelul devine din ce în ce mai nesăbuit, iar Ankara va susține guvernul libanez în contextul atacurilor Tel Aviv-ului asupra Beirutului și asasinării secretarului general al Hezbollah, Hassan Nasrullah.
Secretarul general al Hezbollah, Hassan Nasrullah, a fost eliminat într-un raid aerian asupra sediului organizației din Beirut, au anunțat Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) într-un comunicat oficial. Ulterior, mișcarea a confirmat decesul secretarului general.
„Libanul și poporul libanez au devenit noi ținte ale genocidului, ocupației și politicilor invadatoare ale Israelului începând cu 7 octombrie. Atacurile brutale ale Israelului din ultima săptămână au ucis mulți libanezi, inclusiv copii. Nici o persoană care are conștiință nu poate accepta, justifica și legitima un astfel de măcel. Guvernul israelian devine din ce în ce mai nesăbuit deoarece este răsfățat de puterile care contribuie cu arme și muniție la aceste masacre. Această politică sfidează întreaga umanitate, valorile umanitare și dreptul internațional. Încercările Israelului de a-și extinde politicile demențiale din Gaza și Ramallah în Liban și în alte țări din regiune trebuie să fie oprite”, a scris Erdogan.
Liderul turc a făcut un apel către toate structurile ale căror atribuții includ asigurarea păcii, stabilității și securității în lume, în special către Consiliul de Securitate al ONU, și către toate organizațiile pentru drepturile omului să ia măsuri rapide.
„Credem că lumea islamică ar trebui să adopte o poziție mai fermă împotriva acestor atacuri. Turcia va continua să sprijine poporul și guvernul libanez în aceste zile dificile. Condamn încă o dată atacurile inumane ale Israelului asupra Libanului și doresc mila lui Allah pentru toți frații și surorile noastre libanezi care și-au pierdut viața în aceste atacuri și o recuperare rapidă pentru răniți”, a declarat liderul turc.
Fluxul de știri
0