Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Misiunea FMI vine în Moldova pentru a evalua perspectivele și riscurile macroeconomice

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2024
Abonare
Experții FMI vor lucra la Chișinău de la începutul lunii octombrie, delegația va fi condusă de Alina Iancu.
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) vine în Moldova la începutul lunii octombrie pentru a evalua perspectivele și riscurile macroeconomice, precum și pentru a analiza evoluțiile economice recente din țară.
Echipa de experți va fi condusă de Alina Iancu. Misiunea va activa la Chișinău în perioada 1 - 11 octombrie și va purta discuții în cadrul celei de-a șasea evaluări a programului susținut de Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul extins de creditare (EFF) și a celei de-a doua evaluări a programului susținut de Mecanismul de finanțare a durabilității și stabilității (RSF).
Potrivit unui comunicat de presă al FMI, obiectivul principal al experților este de a examina evoluțiile recente din economie, de a evalua perspectivele și riscurile macroeconomice și de a „afla despre progresele înregistrate în implementarea acțiunilor convenite în cadrul programului sprijinit de FMI”.
Programul autorităților moldovenești, susținut de FMI în cadrul fondurilor ECF și EFF, a fost aprobat la 21 decembrie 2021 și va avea o durată de 40 de luni. Un nou program susținut de mecanismul financiar RSF a fost aprobat în decembrie 2023 în valoare de aproximativ 175 milioane USD (129,4 milioane DST), din care aproximativ 44 milioane USD (32,3 milioane DST) au fost deja debursate.
Fluxul de știri
0