Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mažeiks: Moldova ar trebui să permită vânzarea terenurilor investitorilor străini

© Sputnik / Rodion ProcaJānis Mažeiks
Jānis Mažeiks - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2024
Jānis Mažeiks. Foto de arhivă
Abonare
Mažeiks a declarat că Chișinăul și Bruxelles-ul vor discuta problema permiterii vânzării terenurilor către străini în cadrul negocierilor de aderare la UE.
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Oferirea de către Moldova a dreptului de a cumpăra terenuri în țară către străini este unul dintre aspectele negocierilor privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Acest lucru a fost anunțat de reprezentantul permanent al UE la Chișinău, Janis Mažeiks.
Diplomatul a declarat că unul dintre principiile fundamentale ale economiei UE este libera circulație a capitalurilor, astfel încât orice cetățean al unui stat membru al UE poate cumpăra tot ce are nevoie în orice alt stat membru al comunității.
„Acest lucru poate fi un plus pentru țara dumneavoastră. Văd o mulțime de sate abandonate cu foarte puțini locuitori, dacă terenurile din ele ar fi vândute străinilor, ar exista mai multă activitate economică acolo”, a declarat Mažeiks la Rlive.
El nu a exclus faptul că Moldova ar putea avea nevoie de o perioadă de tranziție în trecerea la vânzarea terenurilor, deoarece este o țară săracă în acest moment.
„Dar v-aș sfătui să nu o faceți, deoarece perioada de tranziție este o excepție, iar prin definiție excepțiile nu sunt bune pentru sistemul juridic. Pe de altă parte, există loc pentru discuții”, a declarat Janis Mažeiks.
Fluxul de știri
0