Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Hong Kong își dublează importurile de aur din Rusia

© Sputnik / Pavel LisitsynЗолотые слитки
Золотые слитки - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2024
Abonare
Hong Kong a importat 8,4 tone de aur din Rusia în august, față de 4,1 tone în iulie
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. În luna august, Hong Kong și-a dublat importurile de aur din Rusia până la 650 milioane de dolari, potrivit calculelor RIA Novosti bazate pe datele serviciului statistic al țării.
Astfel, în august Hong Kong a importat 8,4 tone de aur din Rusia față de 4,1 tone cu o lună înainte. De asemenea, valoarea importurilor s-a dublat, ajungând la 650 de milioane de dolari.
Acesta a fost volumul maxim de achiziții pentru trei luni - mai mult în acest an a fost doar în luna mai, când importurile Hong Kong s-au ridicat la 10,1 tone la 750 milioane de dolari.
Conform rezultatelor din august, Rusia a devenit al patrulea furnizor de aur către Hong Kong, cu o cotă de 12%. Cel mai mare furnizor este în mod tradițional Emiratele Arabe Unite - la sfârșitul verii au exportat aur în valoare de 1,6 miliarde de dolari. Al doilea a fost Japonia cu 1 miliard de dolari, iar pe locul trei s-a clasat China cu 771 milioane de dolari.
Hong Kong a cumpărat în mod activ aur rusesc pe tot parcursul anului trecut, dar în decembrie, pe fondul creșterii prețurilor, a început să încetinească ritmul achizițiilor: în primele patru luni ale acestui an, acestea fie nu au fost deloc, fie au fost mai mici de 0,5 tone. Ca urmare, importurile Hong Kong-ului au scăzut la 28 de tone în primele opt luni ale acestui an, de la 55,2 tone în aceeași perioadă a anului trecut.
Prețul aurului a atins joi un nivel record și a depășit pentru scurt timp 2 700 de dolari pe uncie troy, înainte de a se stabiliza ușor sub această valoare.
Fluxul de știri
0