Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

ONU consideră drept o catastrofă escaladarea tensiunilor din Liban

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaФлаг у Штаб-квартиры ООН
Флаг у Штаб-квартиры ООН - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2024
Abonare
ONU: situația din Liban este o catastrofă și se manifestă în proporții de masă
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Escaladarea tensiunilor în Liban este catastrofală, distrugerea caselor și a infrastructurii este masivă, a declarat coordonatorul umanitar al ONU în Liban, Imran Raza.
„Recenta escaladare a tensiunilor în Liban este de-a dreptul catastrofală..... Intensificarea violențelor s-a răspândit în zone neafectate anterior, ducând la distrugerea masivă a locuințelor și a infrastructurii în întreaga țară”, a declarat el în cadrul unei ședințe de informare la Geneva.
Atacurile aeriene israeliene au fost intense asupra coloniilor din sudul și estul Libanului. Luptătorii Hezbollah, la rândul lor, au lansat zeci de rachete spre nordul Israelului. Guvernul libanez a făcut apel la ONU să intervină și să oprească agresiunea israeliană.
O altă escaladare, cu creșterea intensității tirurilor din ambele părți, a avut loc după exploziile în masă ale mijloacelor de comunicare în diferite regiuni ale Libanului, la 17 și 18 septembrie, în urma cărora zeci de persoane au fost ucise și aproximativ 3 mii au fost rănite. Ulterior, avioane israeliene au lovit o clădire rezidențială dintr-o suburbie sudică a Beirutului, omorând peste 50 de persoane, inclusiv pe comandantul operațiunilor speciale ale Hezbollah, Ibrahim Aqil. Luptătorii de rezistență șiiți au răspuns atacând baza aeriană israeliană Ramat David și complexul militar-industrial Rafael din nordul orașului Haifa. Mai multe rachete au explodat în cartiere rezidențiale de la periferia orașului israelian.
Fluxul de știri
0