Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjarto s-a arătat revoltat de lipsa unei anchete serioase asupra Nord Stream

© Sputnik / Rodion ProcaVicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova s-a întâlnit la Chișinău cu omologul său ungar, Péter Szijjártó
Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe al Republicii Moldova s-a întâlnit la Chișinău cu omologul său ungar, Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2024
Abonare
Szijjártó consideră că lipsa unei anchete serioase asupra Nord Stream este scandaloasă
CHIȘINĂU, 26 sep – Sputnik. Absența în Occident a unei investigații serioase asupra sabotajului pe Nord Stream de doi ani este revoltătoare, așa-zisa anchetă din trecut este mai degrabă o glumă, a declarat ministrul de externe ungar, Peter Szijjártó, într-un interviu acordat pentru RIA Novosti.
"Este revoltător că după doi ani nimeni nu spune nimic, nu s-a făcut nicio anchetă serioasă. Așa-zisele anchete seamănă mai mult cu o glumă sau o tragedie. Dacă s-ar fi făcut o anchetă reală, serioasă, ar fi trebuit să fie un rezultat până acum, frivol și scandalos”, a spus Szijjártó.
„Ce impresie dă asta despre un continent care permite ca astfel de lucruri să se întâmple fără nicio consecință?” – se întrebă ministrul.
Explozii pe două conducte de export de gaze rusești către Europa - Nord Stream și Nord Stream 2 - au avut loc pe 26 septembrie 2022. Nord Stream AG, operatorul Nord Stream, a raportat că distrugerea conductelor de gaz este fără precedent, iar intervalul de timp pentru reparații este imposibil de estimat. Rusia a cerut în mod repetat date despre exploziile de la Nord Stream, dar nu le-a primit niciodată, a declarat purtătorul de cuvant al președintelui rus Dmitri Peskov .
Anterior, reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus că țările occidentale refuză în continuare să coopereze cu Rusia în ceea ce privește ancheta cu privire la exploziile de pe Nord Stream. Ea a subliniat că numeroase cereri de la Moscova către Berlin , Stockholm și Copenhaga au fost ignorate, iar autoritățile țărilor nu au împărtășit datele pe care le aveau.
Fluxul de știri
0