Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Marea Britanie au anunțat epuizarea propriilor stocuri de arme din cauza Ucrainei

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2024
Abonare
Ministerul Regatului Unit: Marea Britanie a epuizat stocurile de arme în timp ce ajută Ucraina
CHIȘINĂU, 26 sep - Sputnik. Marea Britanie, ca parte a sprijinului său militar pentru Kiev, și-a epuizat propriile rezerve de arme, a declarat adjunctul ministrului britanic al Apărării Luke Pollard, citat de Times .
„Pollard a spus că a fost absolut o ‘decizie corectă’ să furnizeze Ucrainei cât mai multe arme posibil, adăugând: ‘Ne-am epuizat propriile stocuri pentru a face acest lucru’”, a spus el citat de ziar.
Viceministrul nu a precizat cât de epuizate sunt stocurile de arme britanice, dar a subliniat necesitatea nu numai de a le reaproviziona, ci și de a asigura aprovizionarea de încredere a Ucrainei.
„Cred că majoritatea țărilor occidentale au furnizat majoritatea resurselor pe care le au... așa că vedem că se formează relații comerciale mai strânse”, a adăugat Pollard.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea și implică direct țările NATO în conflict. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului în Marea Britanie, Germania , Italia și alte țări. Kremlinul a afirmat că aprovizionarea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0