Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe autorizații pentru transportul rutier internațional din Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariАвтобус
Автобус - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2024
Abonare
Agenția Națională Transport Auto, informează operatorii de transport rutier internațional de mărfuri referitor la cota autorizațiilor multilaterale.
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. Cota autorizațiilor multilaterale pentru transportatorii rutieri internaționali din Republica Moldova crește în 2025. Astfel, , statele membre ale Forului Internațional de Transport au decis acordarea și pentru anul 2025 a Cotei Speciale de 50 autorizații de bază CEMT, suplimentar la cota de bază anuală în număr de 150 autorizații.
Conform coeficienților de multiplicare, cota autorizațiilor multilaterale CEMT alocată Republicii Moldova de către ITF pentru anul 2025 constituie:
1040 de autorizații CEMT pentru unitățile de transport ”EURO V sigur” și
1400 de autorizații CEMT pentru unitățile de transport ”EURO VI sigur”.
Cererile pentru participare la concursul de repartizare a autorizațiilor multilaterale CEMT pentru anul 2025, pot fi depuse prin intermediul Sistemului Informațional „e-Autorizație transport” începând cu data de 20 septembrie 2024.
Solicitările depuse în cerere pentru numărul de autorizații multilaterale CEMT, inclusiv cu indicarea statelor nerestricționate, se vor indica obligatoriu cantitativ pentru categoria selectată de vehicule ”EURO V sigur” și/sau ”EURO VI sigur”.
Termenul limită pentru depunerea cererilor este data de 31 octombrie 2024, ora 17.00.
Торжественное заседание парламента, посвященное 30-летию Конституции Молдовы - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2024
Societate
„Forța Fermierilor” îl acuză pe Dorin Recean de minciună și manipulare
Fluxul de știri
0