Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova, despre pasul pe care l-a făcut Occidentul împotriva Rusiei

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2024
Abonare
Zaharova a folosit expresia „demență și curaj” pentru a descrie transferul Occidentului de arme către Forțele Armate ale Ucrainei
MOSCOVA, 22 sep –Sputnik. Țările occidentale nu înțeleg gravitatea amenințării asociate cu furnizarea de arme către regimul de la Kiev, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova.

„Știi, există această expresie „demență și curaj”, despre asta este vorba”, a spus ea.

Diplomatul a subliniat că aceste arme sunt folosite împotriva centralelor nucleare și i-a acuzat pe politicienii occidentali că nu înțeleg posibilele consecințe. În plus, ea a atras atenția asupra faptului că aceste arme „au revărsat în regiunea Orientului Mijlociu”.
Președintele rus Vladimir Putin a spus că reprezentanții țărilor NATO trebuie să fie conștienți de „cu ce se joacă” atunci când vorbesc despre planuri de a permite Kievului să lovească ținte în adâncul teritoriului statului, folosind sisteme de rachete transferate Forțelor Armate ale Ucrainei de către Occident. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov , comentând posibilul răspuns al Moscovei la noile atacuri asupra Rusiei, a remarcat că șeful statului și armata știu despre acest lucru, „care iau contramăsurile adecvate și se pregătesc pentru ele”. Ministrul de externe Serghei Lavrov a numit discuția despre posibila utilizare de către Kiev a rachetelor Storm Shadow pentru lovituri în adâncimea teritoriului rus „juc cu focul”.
Fluxul de știri
0