Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sondaj: francezii sunt nemulțumiți de Macron

© AP Photo / Daniel ColeЭмманюэль Макрон
Эмманюэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2024
Abonare
Ifop: trei sferturi dintre francezi sunt nemulțumiți de Macron ca președinte francez
PARIS, 22 sep - Sputnik. Trei sferturi dintre rezidenții francezi sunt nemulțumiți de președintele țării, Emmanuel Macron, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Ifop pentru ziarul Journal du Dimanche .
„Nici de la jefuirea Arcului de Triumf, în apogeul crizei Vestelor Galbene, în decembrie 2018, ratingul de popularitate al președintelui nu afost atât de scăzut (25%), iar ratingul de antipatie a crescut atât de mare (75% nemulțumit)”, scrie ziarul.
Potrivit publicației, Macron în special este acuzat de unii pentru „ego-ul său disproporționat”, precum și pentru „fiasco-ul dizolvării” parlamentului, care a făcut Franța „neguvernabilă”.
În plus, potrivit rezultatelor sondajului, mai mult de jumătate (55%) dintre francezi sunt nemulțumiți de prim-ministrul țării Michel Barnier , în timp ce guvernul său nu a reușit încă să ia nicio măsură.
Sondajul a fost realizat online și telefonic în perioada 11-20 septembrie 2024 în rândul a 2.098 de persoane cu vârsta peste 18 ani dintr-un eșantion reprezentativ folosind metoda cotelor. Marja de eroare variază de la 1 la 1,4 puncte procentuale.
Fluxul de știri
0