Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

În Marea Britanie au făcut o predicție îngrozitoare despre Rusia

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2024
Abonare
Politicianul Devid Kerten a avertizat să nu permită Ucrainei să lovească adânc în Rusia Storm Shadow
MOSCOVA, 22 septembrie – RIA Novosti. Permiterea Ucrainei să tragă rachete Storm Shadow adânc în Rusia va implica Londra în conflict, a avertizat liderul Partidului Patrimoniului Britanic, Devid Kerten, pe rețeaua de socializare X.
„Descoperirea teritoriului rus de către Storm Shadow ar fi o escaladare nebună care ar implica direct Marea Britanie în conflictul dintre Rusia și Ucraina”, a scris el.
Vladimir Zelenski a declarat în iulie că a primit permisiunea de la autoritățile laburiste din Marea Britanie să folosească rachete Storm Shadow pentru ținte în Rusia. Mai târziu, Ministerul Apărării al Regatului a negat această informație.
La rândul său, ziarul Telegraph a raportat, citând surse din guvernul britanic, că președintele american Joe Biden ar putea ridica interdicția de utilizare rachetelor Storm Shadow engleze pentru lovituri împotriva Rusiei. Autorizația Washingtonului de a folosi aceste rachete este necesară deoarece sunt folosite în tandem cu sistemele americane.
Președintele rus Vladimir Putin a spus că reprezentanții țărilor NATO trebuie să fie conștienți de „cu ce se joacă” atunci când vorbesc despre planuri de a permite Kievului să lovească ținte în adâncul teritoriului statului, folosind sisteme de rachete transferate Forțelor Armate ale Ucrainei de către Occident. Purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, comentând posibilul răspuns al Moscovei la noile atacuri asupra Rusiei, a remarcat că șeful statului și armata știu despre acest lucru, „care iau contramăsurile adecvate și se pregătesc pentru ele”. Ministrul de externe Serghei Lavrov a numit discuția despre posibila utilizare de către Kiev a rachetelor Storm Shadow pentru lovituri în adâncimea teritoriului rus „joc cu focul”.
Fluxul de știri
0