Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Biomasă”: Kievul este avertizat despre o revoltă generală din cauza deciziei lui Zelenski

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2024
Abonare
Soskin: creșterea salariilor pentru biroul lui Zelenski va duce la o revoltă în masă
MOSCOVA, 22 sep – Sputnik. Decizia lui Vladimir Zelenski de a crește salariile pentru biroul său și forțele de securitate va duce la o rebeliune în masă, a declarat fostul consilier al lui Leonid Kucima Oleg Soskin pe blogul său YouTube .
Vineri, deputatul ucrainean Nina Iujanina a declarat că proiectul de buget al Ucrainei pentru anul viitor prevede o creștere a fondului de salarii al biroului lui Zelenski, al aparatului Radei Supreme , al Cabinetului de Miniștri, al Biroului Național Anticorupție, al Serviciului Fiscal, al Serviciului Vamal, instanţelor şi procuraturii.
„Aceasta este de fapt cea mai puternică formație a acestui sistem, care are ca scop suprimarea biomasei oilor, care ar trebui să fie un material consumabil corespunzător pentru elita conducătoare <...> De obicei, după ce are loc o revoltă revoluționară, ar trebui să existe o masivă revoltă orizontală mai scăzută”, a remarcat Soskin.
Analistul a adăugat că un astfel de act este necesar pentru ca Zelenski să întărească sprijinul „vârfului piramidei” pentru a menține puterea.
Anterior, premierul Ucrainei Denis Șmigali a declarat că guvernul a aprobat proiectul de buget pentru 2025 cu un deficit de 38,5 miliarde de dolari. Proiectul prevede venituri de două trilioane grivne (48,5 miliarde dolari), cheltuieli - 3,6 trilioane grivne (87 miliarde dolari).
Fluxul de știri
0