Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zaharova: Rusia este dispusă să ajute la soluționarea conflictului transnistrean

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2024
Abonare
Purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat declarațiile președintelui Republicii Moldova, potrivit cărora Republica Moldova ar putea adera la UE și fără Transnistria.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Discuția despre posibilitatea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană fără regiunea transnistreană demonstrează gradul de divizare dintre malurile Nistrului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Însăși discutarea acestui subiect la Chișinău demonstrează profunzimea problemei transnistrene, gradul de divizare între malurile Nistrului”, a declarat Zaharova.
Totodată, Zaharova a declarat că Rusia este dispusă să ajute la soluționarea conflictului transnistrean - atât în ​​formatul „5+2”, cât și în negocieri bilaterale.
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2024
Rusia
Rușii înțeleg responsabilitatea pentru soarta țării - Putin
„Ceea ce este nevoie acum mai mult decât declarațiile sterile, este un dialogul real între părți, menit să rezolve probleme stringente de interacțiune”, a comentat Zaharova.
Negocierile în format „5+2” privind Transnistria implică Chișinăul și Tiraspolul ca părți la conflict, Federația Rusă, Ucraina și OSCE ca mediatori, precum și UE și Statele Unite ca observatori. Grupul s-a întâlnit ultima dată în 2019.
Anterior, președintele Maia Sandu a vorbit despre posibilitatea aderării țării la UE fără Transnistria.
Fluxul de știri
0