Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Un atac asupra Belarusului va fi începutul celui de-al treilea război mondial - Lukașenko

© Sputnik / Miroslav RotariВизит Александра Лукашенко в Молдове
Визит Александра Лукашенко в Молдове - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2024
Abonare
Lukașenko: un atac asupra Belarusului va fi începutul celui de-al treilea război mondial
MINSK, 18 sep – Sputnik. Un atac asupra Belarusului va însemna începutul celui de-al treilea război mondial, a declarat președintele Alexander Lukașenko, vorbind la un eveniment dedicat Zilei Unității Naționale, discursul său a fost difuzat de Primul Canal de Informare .
„Vreau să-i avertizez pe adversarii noștri, pe cei care nu înțeleg încă. Nu este nevoie să facă acest lucru”, a spus șeful statului.
Potrivit acestuia, Belarus ar putea deveni un loc de escaladare a conflictului dintre Rusia și Ucraina și tocmai spre asta împinge Statele Unite situația .
Așa cum a spus Lukașenko, potrivit serviciilor de informații, opoziția din Belarus fugari s-au întâlnit cu reprezentanții americani, care au avertizat că „de la mijlocul lunii septembrie până la începutul lunii noiembrie, Statele Unite se așteaptă la o escaladare semnificativă a situației militare atât de la Moscova , cât și de la Kiev”.
„Ei au nevoie de escaladare, așa că vorbesc despre Belarus ca un posibil loc de escaladare a situației. Nu este vorba despre intrarea forțelor armate ale țării noastre în ostilități - nu vom face niciodată asta, decât dacă cizma altcuiva nu va pune piciorul pământul nostru - dar despre răspunsul Kievului la zborurile dronelor rusești prin teritoriul Belarusului, inclusiv atacurile asupra infrastructurii de frontieră”, a explicat șeful statului.
Astfel, Statele Unite au instruit Kievul să atace infrastructura belarusă de la graniță, dacă apar astfel de circumstanțe, a adăugat el.
În același timp, potrivit lui Lukașenko, Belarus și Ucraina au acorduri de a nu face publicitate cazurilor de încălcare a spațiului aerian de către drone, deși drone ucrainene au fost deja găsite pe teritoriul republicii.
„Una a fost găsită chiar lângă Bobruisk . Acestea erau drone ucrainene. - s-a întrebat președintele.
În august, Lukașenko a raportat că aproximativ zece drone de atac au încălcat granița republicii cu Ucraina. Mai multe ținte au fost doborâte, restul UAV-urilor au fost „predate” pentru a escorta Rusia, deoarece cele două țări au un sistem comun de apărare aeriană. Lukașenko a adăugat că, potrivit armatei ruse, dronele rămase au fost distruse în regiunea Yaroslavl . Liderul belarus a numit incidentul o provocare, menționând că astfel de acțiuni nu vor rămâne fără răspuns.
Sistemele rusești de rachete Iskander sunt desfășurate în Belarus. Lukașenko a raportat că sunt echipate cu rachete cu focoase nucleare și sunt pregătite să efectueze lovituri cu arme nucleare tactice.
Fluxul de știri
0