Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lukașenko a vorbit despre planurile opoziției înainte de alegerile din 2025

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2024
Abonare
Lukașenko: opoziția dorește să creeze o situație pre-rebelionistă în Belarus
MINSK, 18 sep – Sputnik. Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a spus că opoziția din Belarus, care a călătorit în străinătate, dorește să creeze o situație pre-rebelionistă în republică înainte de viitoarele alegeri prezidențiale din 2025, dar nu respinge opțiunea unui atac armat asupra țării.
„Purgații noștri (opoziția care a părăsit țara - n.red.) ..., pentru a ne zgudui din nou societatea, a crea o situație cu caracter pre-rebelionist în ajunul alegerilor prezidențiale, încep să elaboreze planuri de acțiune ”, a spus Lukașenko la un eveniment de gală dedicat Zilei Unității Naționale. Discursul a fost difuzat de Primul Canal de Informare.
Președintele a explicat că sunt folosite atacuri informaționale asupra guvernului belarus, la care Minsk încearcă să răspundă cu demnitate. „De asemenea, nu ignoră atacul armat asupra Belarusului, după cum spun serviciile de informații occidentale, „ai noștri” vor lupta pentru putere aici cei care urmează sunt „nu ai noștri”. Am văzut asta în 2020 (protestele de opoziție după alegerile prezidențiale - n.red.), dar nici astăzi nu a mers, pregătesc bannere, regimente, cum le spuneau ei, Vlasoviți... Apropo, ei, bielorușii noștri, au venit împreună cu vlasoviții ruși în regiunea Kursk. Adevărat, sunt o sută, dar toți visează să vină cu armele în mână ”, a spus Lukașenko.
„Vreau să audă astăzi, știm despre toate planurile și nu le va funcționa nimic. Ei nu vor putea repeta din nou ceea ce s-a întâmplat în 2020”a subliniat Lukașenko.
Fluxul de știri
0