Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congresul a cerut protecție prezidențială pentru Trump

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteCongresul SUA
Congresul SUA - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2024
Abonare
Congresmenii republicani cer protecție prezidențială pentru Trump
CHIȘINĂU, 18 sep - Sputnik. Congresmenii republicani ai Statelor Unite, pe fundalul celei de-a doua tentative la viața candidatului la președinție Donald Trump, au cerut ca Serviciul Secret să ofere securitate politicianului la același nivel cu care este prevăzută pentru președintele Joe Biden, a informat Fox News .
După cum au spus opt congresmeni în textul scrisorii furnizate de postul de televiziune, prin apelul lor doresc să evidențieze lipsa evidentă a resurselor care vizează protejarea lui Trump de către Serviciul Secret, dat fiind faptul că agenții săi nu au reușit să asigure în mod corespunzător securitatea politicianul în timpul a două atentate asupra vieții sale din 15 septembrie și 13 iulie.
„Vă rugăm să luați următoarele acțiuni... Faceți... Trump supus protecției cu același nivel de resurse de protecție oferit unui președinte în exercițiu”, se spune în scrisoare.
În plus, până pe 27 septembrie, congresmenii cer Serviciului Secret să informeze membrii Congresului asupra tentativelor de asasinat asupra lui Trump și, de asemenea, să spună cum planifică serviciul să-l protejeze cu succes pe politician în viitor.
A doua tentativă de asasinat asupra lui Trump a avut loc pe 15 septembrie la un club de golf din Florida . Potrivit forțelor de ordine, ofițerii serviciilor secrete au deschis focul asupra intrusului, care se ascundea în tufișuri. Bărbatul a încercat să fugă într-o mașină, dar a fost reținut. La locul în care a fost zărit a fost găsită o pușcă automată AK-47 cu ocular optic, două rucsacuri și o cameră de acțiune GoPro. FBI s-a alăturat anchetei . Prima tentativă la viața lui Trump a avut loc pe 13 iulie în Pennsylvania .
Fluxul de știri
0