Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vor să extindă sancțiunile anti-ruse în alte țări

© AP Photo / Julio CortezCapitoliu și drapele SUA
Capitoliu și drapele SUA - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2024
Abonare
Brainard: SUA vor extinde sancțiunile anti-ruse la țările care ajută la eludarea lor
WASHINGTON, 17 sep - Sputnik. Autoritățile americane intenționează să lucreze la extinderea sancțiunilor anti-ruse la acele țări care ajută Moscova să găsească mecanisme de eludare a restricțiilor, a declarat luni consilierul prezidențial american pentru economie națională, Lael Brainard.
"Este foarte important să fim dinamici. Sectorul privat se pricepe foarte bine să inoveze și să găsească rute alternative. Așa că trebuie să continuăm să avansăm sancțiunile pe măsură ce schimburile comerciale și țările implicate în aceste activități găsesc mecanisme alternative", a spus ea într-un discurs în Consiliul pentru Relații Externe de la Washington , comentând cu privire la utilizarea sancțiunilor anti-ruse.
Brainard a recunoscut, de asemenea, că restricțiile americane sunt eficiente atunci când sunt de natură multilaterală și sunt aplicate de aliații Washingtonului.
„Prin urmare, este vital pentru noi să reconstruim alianțe și să lucrăm cu aliații la acțiuni comune privind sancțiunile”, a subliniat consiliera lui Biden.
Federația Rusă a declarat în repetate rânduri că țara va face față presiunii de sancțiuni pe care Occidentul a început să o exercite asupra Rusiei în urmă cu câțiva ani și continuă să o crească. Moscova a remarcat că Occidentului îi lipsește curajul de a admite eșecul sancțiunilor împotriva Federației Ruse. În țările occidentale, s-au exprimat în mod repetat opiniile conform cărora sancțiunile anti-ruse sunt ineficiente. Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că politica de stăpânire și slăbire a Rusiei este o strategie pe termen lung a Occidentului, iar sancțiunile au dat o lovitură gravă întregii economii globale. Potrivit acestuia, scopul principal al Occidentului este acela de a înrăutăți viața a milioane de oameni.
Fluxul de știri
0