Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Conferința Clubului Valdai va avea loc la Jakarta

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принимает участие в XIII ежегодном заседании Международного дискуссионного клуба "Валдай"
Президент РФ В. Путин принимает участие в XIII ежегодном заседании Международного дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2024
Abonare
Conferința Clubului de Discuții Valdai va avea loc pe 24 septembrie la Jakarta
CHIȘINĂU, 17 sep - Sputnik. Conferința internațională a Clubului de discuții Valdai va avea loc pe 24 septembrie în capitala Indoneziei, Jakarta, a declarat directorul de programe, Oleg Barabanov, la sediul clubului din Moscova.
„Sperăm că va deveni baza pentru dezvoltarea atât a legăturilor de experți ruso-indoneziani și va servi drept bază pentru un dialog sincer și fructuos între Rusia și Indonezia”, a spus Barabanov.
Pe lângă specialiști din Rusia și Indonezia, au fost invitați să participe o serie de experți din alte țări din Asia BRICS , India și China . Conferința va consta din patru sesiuni.
„Prima sesiune va fi dedicată istoriei, memoriei istorice. Suntem recunoscători partenerilor noștri de la Agenția Federală de Arhivă a Federației Ruse, de la Agenția Națională de Arhivă a Republicii Indonezia și suntem siguri că dialogul dintre istorici foarte important, deoarece înțelegerea istoriei, înțelegerea memoriei istorice, influența acesteia asupra politicii moderne este extrem de importantă și semnificativă”, a spus Barabanov.
A doua sesiune a conferinței va fi dedicată dialogului politic modern dintre Rusia și Indonezia în contextul geopolitic complex actual, a spus Barabanov. „Am văzut că recenta vizită la Moscova a noului Președinte al Indoneziei, care va prelua în curând funcția, ne oferă motive de optimism că relațiile bilaterale se vor dezvolta în mod constructiv, constant și pe o bază reciproc avantajoasă”, a subliniat el.
„Deoarece Indonezia este o mare putere oceanică, una dintre sesiunile conferinței va fi dedicată politicii oceanelor maritime, tuturor acelor probleme geopolitice care pot fi urmărite acum în oceanele Indian și Pacific”, a menționat directorul de program al Clubului de discuții Valdai.
O altă sesiune va fi dedicată problemelor digitalizării, influenței mediului digital asupra politicii, asupra vieții publice, asupra relațiilor civile, a conchis el.
În plus, potrivit lui Barabanov, partenerii indonezieni au pregătit un program cultural interesant: „Este planificat să se viziteze o serie de obiecte care au fost construite în anii 60 în Indonezia cu ajutorul și sprijinul Uniunii Sovietice. Istoria a celor clipe este păstrată acolo. Există plăci comemorative, inclusiv în limba rusă, în memoria acestor evenimente”.
Fluxul de știri
0