Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina intenționează să importe energie electrică din cinci țări, inclusiv Moldova

© Sputnik / Rodion StepanchukЛЭП. Линии электро передач
ЛЭП. Линии электро передач - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2024
Abonare
Ministerul ucrainean al Energiei și-a anunțat intenția de a importa energie electrică din Moldova și din patru țări ale UE.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Ministerul ucrainean al Energiei a informat duminică că țara sa intenționează să importe energie electrică din cinci țări, inclusiv din Moldova, mesajul a fost publicat pe Telegram.
În afară de țara noastră, se planifică importul de energie din Polonia, Slovacia, România și Ungaria. Exportul „nu este prevăzut”, a specificat agenția.
„Pentru ziua curentă sunt prognozate importuri din Polonia, Slovacia, România, Ungaria și Moldova cu o capacitate maximă în unele ore de 1329 MW”, se arată în comunicat.
Anterior a fost anunțat că compania moldovenească de stat Energocom va achiziționa în luna septembrie aproximativ 352 mii MWh de energie electrică pentru malul drept al Moldovei, cea mai mare parte - aproximativ 306 mii MWh, sau aproximativ 88% - va fi achiziționată de la GRES Moldavskaia din Transnistria. Deținută de compania rusă Inter RAO, Moldavskaia GRES funcționează cu gaze naturale furnizate de Gazprom.
Fluxul de știri
0