Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Proiectul de buget al Ucrainei pentru 2025 nu prevede cheltuieli privind alegerile

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaБанкноты номиналом 1000 гривен
Банкноты номиналом 1000 гривен - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2024
Abonare
Proiectul de buget al Ucrainei pentru anul viitor nu prevede organizarea de alegeri în această țară.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Proiectul de buget al Ucrainei pentru anul viitor nu include cheltuieli pentru desfășurarea alegerilor, a declarat deputatul Radei Supreme, Yaroslav Jelezniak, pe canalul său Telegram, citat de RIA Novosti.
Anterior, guvernul Ucrainei a aprobat proiectul de buget pentru 2025 cu un deficit de 38,5 miliarde de dolari, a declarat prim-ministrul Denis Șmîgal. Partea de venituri este de 2 trilioane de grivne (48,5 miliarde de dolari), iar partea de cheltuieli este de 3,6 trilioane de grivne (87 miliarde de dolari).
„Despre alegeri în buget (proiectul de buget pentru 2025 - n.r.) nu au pus încă nimic. Adică, costurile CEC sunt aproape la nivelul din acest an”, - a scris Jelezniak.
Anterior, deputatul a declarat că Cabinetul de Miniștri al Ucrainei în planul bugetar pentru 2025-2027 prevede organizarea de alegeri la toate nivelurile în țară după anularea legii marțiale.
Mandatul lui Volodimir Zelenski a expirat la 20 mai curent. Alegerile prezidențiale ucrainene din 2024 au fost anulate, invocându-se legea marțială și mobilizarea generală. Anterior, președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat că, potrivit unei evaluări preliminare, singurele autorități legitime din Ucraina sunt parlamentul și președintele Radei Supreme.
Fluxul de știri
0