Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Aprovizionarea cu gaze a consumatorilor continuă în pofida aluviunilor provocate de ploi

© AP Photo / Aurel ObrejaМужчины стоят рядом с трубопроводами национальной газораспределительной сети за пределами Унген, Молдова
Мужчины стоят рядом с трубопроводами национальной газораспределительной сети за пределами Унген, Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2024
Abonare
Șeful SA „Moldovagaz” a declarat că aprovizionarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova se desfășoară în regim normal, la fel arde și Flacăra Eternă de la Memorialul din Chișinău.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Pe data de 14 septembrie, în unele regiuni ale Republicii Moldova au fost înregistrate alunecări de teren și avarii minore ale conductelor de gaze, cauzate de condițiile meteorologice dificile, a declarat șeful SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.
El a mai spus că serviciile regionale pentru situații de urgență ale grupului de companii Moldovagaz SA, împreună cu serviciile municipale ale autorităților locale și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, au eliminat prompt situațiile care puneau în pericol furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale către consumatorii finali.
„Este important de menționat că, în pofida condițiilor meteorologice, întreprinderile de distribuție a gazelor naturale din cadrul grupului de companii Moldovagaz SA nu au fost nevoite să recurgă la sistarea furnizării gazelor naturale către consumatorii casnici și comerciali. În același timp, pe teritoriul țării au fost afectate de aluviuni conductele de gaze și alte structuri incluse în infrastructura de distribuție a gazelor. Întinderea pagubelor va fi evaluată în viitorul apropiat pentru a trece imediat la lucrările de restabilire”, a scris Vadim Cheban în Telegramă.
El a mai spus că alimentarea cu gaze a memorialului Eternitatea din Chișinău funcționează normal și că nu au fost raportate suplimentar incidente legate de alimentarea cu gaze.
Anterior a fost anunțat că Flacăra Eternă s-a stins la Memorialul „Eternitate” din Chișinău din cauza ploilor prelungite și abundente.
Meteorologii au prelungit codul portocaliu de pericol meteorologic din cauza precipitațiilor abundente și a intensificării vântului până în dimineața zilei de 16 septembrie.
Fluxul de știri
0