Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ploi torențiale și inundații: numărul apelurilor la Serviciul 112 a crescut cu o treime

© Sputnik / Mihai Caraus112 și La Strada, uniți împotriva violenței
112 și La Strada, uniți împotriva violenței  - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2024
Abonare
Serviciul de urgență 112 a primit un număr record de apeluri din cauza dezastrelor naturale care au făcut ravagii în Moldova.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. În cursul zilei de sâmbătă, numărul de apeluri la serviciul unic de urgență 112 a crescut cu aproape 33 la sută, ajungând la 523 de apeluri pe oră.
Din cauza ploilor abundente care au acoperit aproape întreg teritoriul țării, multe localități, precum și autostrăzi și străzi din orașe au fost inundate.
Potrivit Serviciului de urgență 112, sistemul automat de informații a primit sâmbătă aproape 10 000 de apeluri, iar între orele 11:00 și 19:00 ale aceleiași zile numărul de apeluri a depășit numărul mediu de apeluri primite pe oră și a fluctuat în jurul a nouă solicitări pe minut.
„În ceea ce privește natura urgențelor semnalate de cetățeni, cele mai frecvent semnalate de persoane au fost cazurile medicale, cazurile cu persoane agresive, conflictele, accidentele rutiere și situațiile legate de deblocarea și salvarea din cauza ploilor abundente: inundații, pomparea apei din locuințe, subsoluri, cabluri electrice rupte, blocarea traseelor și drumurilor, accidente rutiere minore”, a precizat Serviciul 112.
Cele mai multe situații de intervenție și salvare cauzate de ploile abundente au fost înregistrate în localitățile din regiunile de centru și sud ale țării: Strășeni, Orhei, Călărași, Ialoveni, Hîncești, Cantemir, Leova, precum și în unele suburbii ale municipiului Chișinău.
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, la 14 septembrie, peste 1 600 de angajați au fost implicați în lichidarea consecințelor ploilor abundente, 268 de unități tehnice ale Ministerului Afacerilor Interne au lucrat la deblocarea autovehiculelor și pomparea apei din case. Au fost înregistrate mai mult de 170 de intervenții.
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a menținut codul portocaliu de pericol meteorologic pentru ploi abundente până luni dimineață, 16 septembrie.
Fluxul de știri
0