Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marșul din Sud: tinerii din Comrat au protestat împotriva integrării europene a țării

© Photo : Telegram / Victoria Tinerilor - Победа МолодыхЗа Молдову без ЕС
За Молдову без ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2024
Abonare
Tinerii din Comrat au mărșăluit împotriva politicilor regimului de la guvernare și împotriva absorbției Moldovei în Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Activiștii aripii de tineret a blocului de opoziție „Victorie” au mărșăluit duminică la Comrat în apărarea independenței Moldovei și împotriva regimului instaurat de actualul președinte, Maia Sandu.
Organizatorii marșului au declarat că la acesta au participat peste o mie de persoane. Potrivit protestatarilor, regimul care guvernează țara pune în pericol identitatea națională a moldovenilor și impune decizii favorabile patronilor occidentali.
Participanții au mărșăluit pe străzile din Comrat sub sloganele „Cerem dreptate . Cerem alegeri corecte”, "Viitorul este al nostru - victoria tinerilor", "Stop UE". Oamenii au cerut să înceteze distrugerea economiei, degradarea sferei sociale și a educației, precum și atacurile asupra Bisericii Ortodoxe din Moldova.
„În ultimii ani, prețurile pentru instruirea prin contract au crescut de câteva ori, nu există locuri de muncă pentru tineri... nu vrem să plecăm în UE, vrem să trăim cu demnitate în Moldova”, a declarat unul dintre protestatari.
„Nu suntem împotriva cooperării cu țările occidentale, dar nu cu prețul ruperii legăturilor cu Federația Rusă și alți parteneri tradiționali”, a spus un alt manifestant.
Poliția a refuzat să faciliteze desfășurarea mitingului, în ciuda autorizației primăriei din Comrat. Deoarece forțele de ordine nu au asigurat siguranța deplasării participanților la marș, aceștia au fost nevoiți să o facă pe cont propriu.
Marșul de protest al tinerilor s-a încheiat cu un miting în piața principală din Comrat.
Ivan Panea, unul dintre activiștii blocului „Victorie”, a declarat în discursul său că parcursul european nu va oferi Moldovei o dezvoltare deplină.
„Noi nu vrem să trăim sub dictatul eurointegratorilor! Suntem în pragul celui mai important eveniment: alegerile prezidențiale, iar pe 20 octombrie va avea loc așa-numitul euro-referendum al Maiei Sandu. Ei doresc ca cetățenii noștri să fie îndreptați spre sclavia europeană! Regimul vrea să înșele toți moldovenii, calea europeană nu va permite țării să se dezvolte pe deplin!” - a declarat Panea.
Protestatarii au cerut stoparea politicii falimentare a lui Sandu și să nu permită ca Moldova să fie absorbită de Uniunea Europeană.
Pe 20 octombrie, în Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale și un referendum cu privire la integrarea europeană. Actualul președinte Maia Sandu candidează pentru un al doilea mandat.
Fluxul de știri
0