Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Finlanda și Estonia sunt țările cele mai dependente de importul de nichel din Rusia

© Photo : Pixabay / WiR_PixsFlagurile Suediei și Finlandei
Flagurile Suediei și Finlandei - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2024
Abonare
S-a stabilit cele mai dependente țări de importul de nichel din Rusia care fac parte din rândul statelor neprietenoase față de statul rus.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. Finlanda și Estonia sunt cele mai dependente de nichelul rusesc dintre țările neprietenoase, a aflat RIA Novosti după studierea datelor platformei Comtrade a ONU pe baza rezultatelor din prima jumătate a anului.
Astfel, ponderea Rusiei în importurile finlandeze de nichel pentru șase luni a fost de 88,4%, sau 335,7 milioane de dolari, iar în importurile estoniene de nichel - 44,1%, sau 1,5 milioane de dolari.
În plus, livrările din Rusia au ocupat un loc semnificativ în achizițiile acestui metal de către Republica Cehă - 7,7 % (14,4 milioane de dolari), Germania - 7,4 % (80,1 milioane de dolari) și Bulgaria - 5,7 % (485,5 mii de dolari).
Dintre țările neprietenoase, nichelul rusesc a fost cumpărat și de Slovenia în proporție de patru procente (561,3 mii de dolari), Olanda - 2,6 % (13,8 milioane de dolari), Polonia - 2,4 % (2,8 milioane de dolari), Letonia - 1,6 % (9,6 mii de dolari) și Spania - un procent și jumătate (2,4 milioane de dolari).
Rusia a reprezentat mai puțin de un procent din importurile de nichel ale Slovaciei (43,6 mii $), Japoniei (8,8 milioane $), Coreei de Sud (407 mii $) și Danemarcei (53,3 mii $).
La sfârșitul anului 2023, Rusia ocupă locul patru în lume în ceea ce privește producția de nichel, cu o cotă de șase procente.
Săptămâna trecută, la o întâlnire cu membrii guvernului rus, președintele Vladimir Putin a reamintit că Rusia se numără printre liderii mondiali în ceea ce privește rezervele mai multor materii prime și a sugerat să se gândească la limitarea exporturilor de uraniu, titan, nichel și alte câteva bunuri către țările neprietenoase ca răspuns la sancțiuni. Dar acest lucru nu trebuie făcut în detrimentul țării, a subliniat șeful statului rus.
Fluxul de știri
0