Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC a redus numărul secțiilor de votare care vor fi deschise pe teritoriul Rusiei

© Sputnik / Mihai CarausComisia Electorală Centrală a Republcii Moldova
Comisia Electorală Centrală a Republcii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2024
Abonare
Comisia Electorală Centrală a anunțat numărul secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotarele țării, inclusiv în Rusia și Transnistria.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. În cadrul ședinței de sâmbătă, Comisia Electorală Centrală din Moldova a decis organizarea a 234 de secții de votare în străinătate pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale.
Dintre acestea, trei vor fi formate pentru cetățenii moldoveni din Statele Unite, Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda și Islanda, care au decis să utilizeze votul prin corespondență ca metodă alternativă de votare.
Numărul secțiilor de votare din Rusia a fost redus la cinci. Trebuie remarcat faptul că 17 secții de votare au fost deschise în Rusia în timpul alegerilor prezidențiale moldovenești din 2020.
Secțiile de votare vor fi amenajate în apropierea misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova, precum și în alte localități, în baza datelor de înregistrare preliminară, a informațiilor furnizate de Ministerul Afacerilor Externe privind numărul și locația cetățenilor moldoveni aflați în străinătate, precum și a altor informații.
Pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile transnistrene, precum și pentru cei care locuiesc în localitățile Bender, Chițcani, Cremenciug și Gîsca din raionul Căușeni, CEC a decis să creeze 30 de secții de votare pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale.
Fluxul de știri
0