Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Riabkov nu a exclus oprirea livrărilor de titan și uraniu către SUA

© Sputnik / Александр Натрускин / Accesați arhiva multimediaСергей Рябков
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2024
Abonare
Riabkov: Moscova nu va tăia ca în carne în ceea ce privește furnizarea de titan și uraniu către SUA
CHIȘINĂU, 14 sep – Sputnik. Rusia nu exclude că va limita exportul de uraniu, titan și nichel către Statele Unite, dar nu va tăia ca în carne și va analiza cu atenție posibilele consecințe ale unor astfel de măsuri, a declarat reporterilor viceministrul de externe Serghei Riabkov.
„Contramăsurile economice la presiunea sancțiunilor pot fi foarte diferite, Faptul că subiectul a pătruns în spațiul public este un semnal în sine ”, a spus el.
Potrivit viceministrului, președintele și guvernul nu vor ceda emoțiilor și nu vor decide nimic în acest domeniu în așa fel încât să regrete ulterior. Dar, este sigur, nu pot fi excluse măsuri dure de represalii.
„Astăzi, acțiunile Statelor Unite și ale sateliților săi occidentali, și nu numai occidentali, au dobândit amploarea unei agresiuni economice totale, ca parte a războiului hibrid pe care îl poartă cu Rusia. În consecință, severitatea răspunsurilor noastre va fi, de asemenea maximă”, a conchis Rabkov.
În această săptămână, președintele Vladimir Putin a sugerat guvernului să ia în considerare restricțiile privind furnizarea de uraniu, titan și nichel pe piața externă, dar că aceste restricții nu ar trebui să dăuneze Rusiei. El a dat instrucțiunile corespunzătoare primului ministru Mihail Mișhustin.
Fluxul de știri
0