Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a remarcat contribuția locuitorilor din Daghestan la lupta împotriva terorismului

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2024
Abonare
Putin a remarcat contribuția locuitorilor din Daghestan la respingerea agresiunii teroriste din 1999.
MOSCOVA, 14 sep – Sputnik. Președintele Vladimir Putin i-a felicitat pe locuitorii Daghestanului cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la respingerea atacului unei bande de teroriști internaționali care a invadat teritoriul republicii în septembrie 1999, potrivit site-ului Kremlinului .
„Atunci, în încercări grele pentru Caucazul de Nord și întreaga țară, s-au manifestat cele mai bune calități ale poporului nostru multinațional: unitate, dăruire, dragoste dezinteresată pentru Patria Mamă, responsabilitate pentru soarta ei”, se arată în telegrama de felicitare.
Șeful statului a amintit că milițiile daghestane, împreună cu Forțele Armate și voluntarii din mai multe regiuni, au stat în calea inamicului ca un zid de nesfârșit și au arătat puterea de unitate a oamenilor în fața unei amenințări comune.
„Suntem sincer mândri de contribuția daghestanilor la respingerea agresiunii terorismului internațional, a exploatărilor lor actuale în timpul operațiunii militare speciale”, a subliniat Putin.
El a remarcat, de asemenea, rolul șefului de atunci al Daghestanului Magomedali Magomedov în întărirea păcii și armoniei în republică și în menținerea integrității teritoriale a Rusiei. Putin l-a numit un om de stat remarcabil, o persoană curajoasă, înzestrat cu o voință neclintită, un adevărat patriot, un fiu fidel al Daghestanului și al întregii Rusii.
„Sunt convins că, bazându-ne pe tradițiile de secole de prietenie și înțelegere reciprocă transmise din generație în generație, vom continua să rezolvăm cu demnitate sarcini importante în beneficiul Patriei”, a adăugat președintele.
De asemenea, le-a urat locuitorilor din Daghestan succes și toate cele bune.
Fluxul de știri
0