Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev a admis posibilitatea unui atac nuclear din cauza pașilor occidentali din Ucraina

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaД. Медведев дал интервью телеканалу "Аль-Джазира"
Д. Медведев дал интервью телеканалу Аль-Джазира - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2024
Abonare
Medvedev a admis posibilitatea unui atac nuclear ca răspuns la măsurile occidentale din Ucraina
MOSCOVA, 14 sep - Sputnik. Rusia dă dovadă de răbdare în problema unui răspuns nuclear la acțiunile Occidentului în conflictul ucrainean, dar orice răbdare se încheie, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, pe canalul Telegram .
El a remarcat că un conflict nuclear „într-adevăr nu este de folos nimănui” și că Moscova „dă dovadă de răbdare” prin faptul că nu își folosește potențialul nuclear pentru a răspunde acțiunilor Occidentului în conflictul ucrainean, inclusiv permisiunea de a efectua lovituri cu arme de precizie adânc în Federația Rusă.
„Totuși, idioții anglo-saxoni pompoși nu vor să admită un lucru: orice răbdare se termină”, a subliniat Medvedev.
El a remarcat că analiștii occidentali moderați care avertizează cu privire la posibilitatea unui răspuns nuclear și că „răspunsul ar putea fi, de asemenea, folosind noi sisteme de livrare non-nucleare” s-ar putea dovedi a fi adevărat.
Scenariile în care Rusia ar putea folosi în mod teoretic armele nucleare sunt stabilite în doctrina militară rusă și în „Fundamentele politicii de stat în domeniul descurajării nucleare”. Potrivit documentelor, acest lucru este posibil în cazul unei agresiuni împotriva Rusiei sau a aliaților săi folosind arme de distrugere în masă sau agresiune cu arme convenționale, atunci când existența statului în sine este amenințată.
Președintele american Joe Biden a anunțat anterior că se lucrează pentru a permite Ucrainei să folosească ATACMS pentru lovituri în adâncul Federației Ruse. La rândul său, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat miercuri că îi va transmite lui Biden rezultatele discuțiilor pe această temă în timpul vizitei sale în Ucraina.
Anterior, Casa Albă, în declarația sa finală după o întâlnire dintre președintele american Joe Biden și prim-ministrul britanic Keir Starmer, nu a anunțat decizia liderului american de a permite loviturile la distanță lungă ale Forțelor Armate ale Ucrainei cu rachete occidentale adânc pe teritoriul Rusiei. Înainte de întâlnire, Biden le-a spus reporterilor de la Casa Albă că problema va fi discutată în timpul negocierilor cu Starmer.
Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov, răspunzând la o întrebare despre posibila reacție a Federației Ruse la noile atacuri asupra teritoriului rus, a remarcat că șeful statului și armata știu despre acest lucru, „care iau contramăsuri adecvate și pregătindu-se pentru ele.” El a remarcat, de asemenea, că declarația președintelui Putin despre consecințele loviturilor în adâncimea Rusiei este extrem de clară și fără îndoială că a ajuns la destinatarii săi.
Fluxul de știri
0