Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Idioti”. Florian Philippo - SUA pun la bătaie Europa din cauza Ucrainei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaSteagurile UE și SUA
Steagurile UE și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2024
Abonare
Politicianul francez Philippo: SUA vor ca Europa să plătească pentru atacurile asupra Rusiei
PARIS, 14 sep – Sputnik. Statele Unite, prin disponibilitatea de a permite Ucrainei să tragă rachete britanice și franceze în Federația Rusă, vor ca Europa să facă treaba murdară pentru ei în conflict și să plătească ea însăși prețul, a spus liderul partidului Patrioților Francezi, Florian Philippo, pe rețeaua de socializare X.
Anterior, ziarul britanic Times, citând surse, a raportat că Statele Unite ar putea permite Ucrainei să folosească rachete britanice și franceze cu rază lungă pentru a lovi adânc în Rusia, dar nu pe cele americane.
„Statele Unite sunt gata să permită Ucrainei să folosească „rachete britanice și franceze cu rază lungă de acțiune” pe teritoriul Rusiei, dar nu ATACMS american!... Statul profund vrea ca noi să facem treaba murdară și să plătim prețul pentru ea în loc de el”, a scris Filippo pe pagina sa.
În acest sens, politicianul a cerut să nu mai fie „idioți de acord în această chestiune nebună”, oprirea livrărilor de arme către Ucraina și părăsirea NATO .
Vineri mai devreme, John Kirby , coordonatorul comunicațiilor strategice pentru Consiliul Național de Securitate al Casei Albe , a declarat că Statele Unite iau în serios declarațiile conducerii ruse cu privire la consecințele ridicării restricțiilor pentru Kiev cu privire la utilizarea armelor americane, dar atunci când iau deciziile sunt ghidate de propriile calcule. El a explicat că Statele Unite nu și-au schimbat abordările privind limitarea utilizării de către Kiev a armelor americane și nu vor anunța schimbări în urma vizitei premierului britanic la Washington .
Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că țările NATO discută acum nu doar despre posibila utilizare a armelor occidentale cu rază lungă de acțiune de către Kiev, ci de fapt, ele decid dacă se implică direct în conflictul ucrainean. Participarea directă a țărilor occidentale la conflictul ucrainean își va schimba esența, Rusia va fi obligată să ia decizii pe baza amenințărilor la adresa acesteia, a adăugat el. Anterior, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Dmitri Peskov , răspunzând la o întrebare despre posibila reacție a Federației Ruse la noile atacuri asupra teritoriului rus, a remarcat că șeful statului și armata știu despre acest lucru, „care iau contramăsuri adecvate și pregătindu-se pentru ele”
Fluxul de știri
0