Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Furnizarea de rachete Ucrainei face ca Marea Britanie să fie parte a conflictului - Pușkov

© Sputnik / StringerВстреча делегации партии "Возрождение" с сенатором Совфеда РФ Алексеем Пушковым
Встреча делегации партии Возрождение с сенатором Совфеда РФ Алексеем Пушковым - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2024
Abonare
Pușkov: furnizarea de rachete către forțele armate ucrainene face automat Marea Britanie un participant la conflict
MOSCOVA, 14 sep - Sputnik. Furnizarea de noi rachete către Ucraina face automat Marea Britanie un participant la război Londra trebuie să țină cont de posibilele consecințe, a declarat senatorul Alexei Pușkov pe canalul Telegram .
„Prim-ministrul britanic (Kier - n.red.) Starmer susține că Marea Britanie „nu caută un conflict cu Rusia”, dar Ucraina „are dreptul la autoapărare” Apar mai multe considerente... dreptul la autoapărare, dar și Rusia. Și va fi realizat când și dacă armata britanică va începe să-și îndrepte rachetele către ținte ruse, se pare că Starmer a uitat de acest lucru.
„În al doilea rând: acțiunile Marii Britanii de a dota Ucraina cu echipamente tehnico-militare indică din ce în ce mai mult că autoritățile britanice se îndreaptă în mod destul de conștient către un conflict militar cu Rusia, cu alte cuvinte, îl caută”, a adăugat el.
„Și în al treilea rând: este Londra conștientă de posibilele consecințe ale unui astfel de conflict, sau s-a convins că nu va exista niciunul, deoarece furnizarea de noi rachete face în mod automat Marea Britanie un participant la război? și-a dat seama de asta, a concluzionat Pușkov.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea, implică direct țările NATO în conflict și „se joacă cu focul”. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului din Marea Britanie, Germania , Italia și alte țări. Kremlinul a afirmat că aprovizionarea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.
Rusia a lansat o operațiune militară specială în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele rus Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. El a menționat că operațiunea specială a fost o măsură forțată, Rusiei „nu i s-a lăsat nicio șansă să facă altfel, au fost create riscuri de securitate astfel încât a fost imposibil să se răspundă prin alte mijloace”. Potrivit acestuia, Rusia încearcă de 30 de ani să ajungă la un acord cu NATO cu privire la principiile securității în Europa , dar ca răspuns sa confruntat fie cu înșelăciune și minciuni cinice, fie cu încercări de presiune și șantaj, în timp ce alianța, în ciuda protestelor de la Moscova , se extinde constant și se apropie de granițele Federației Ruse.
Fluxul de știri
0