Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Senator: Biden împinge lumea către un conflict militar global

© AFP 2024 / MANDEL NGANJoe Biden și Vladimir Zelenski
Joe Biden și Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2024
Abonare
Senatorul Igor Kastiukevici: Biden împinge lumea către un conflict militar global
SIMFEROPOL, 13 sep – Sputnik. Senatorul din regiunea Herson Igor Kastiukevici a spus că, dacă trupelor ucrainene li se permite să lovească adânc în Rusia cu arme occidentale cu rază lungă de acțiune, președintele american John Biden va scufunda lumea într-un conflict militar global, iar țările care susțin acest lucru vor deveni complicii lui.
Anterior, Biden le-a spus reporterilor că Statele Unite explorează problema de a permite Ucrainei să folosească armele cu rază lungă furnizate pentru lovituri în adâncurile Federației Ruse. La rândul său, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat miercuri că îi va transmite lui Biden rezultatele discuțiilor pe această temă în timpul vizitei sale în Ucraina.
„Majoritatea americanilor și europenii, potrivit sondajelor de opinie recente, se pronunță împotriva asistenței suplimentare pentru regimul lui (Vladimir Zelenski), care este plătită din propriile buzunare. Niciunul dintre cetățenii occidentali nu are nevoie de un conflict global cu Rusia , în care, cu deciziile sale nebunești, poate și împinge lumea noastră aproape fostul președinte american Biden”, a declarat Kastiukevici pentru RIA Novosti.
Potrivit acestuia, Biden îi face un deserviciu protejatei sale Kamala Harris la viitoarele alegeri prezidențiale dacă decide să o susțină printr-o nouă agresiune împotriva Rusiei .
„Țările care susțin decizia de a lovi Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune vor deveni complici direcți în conflict”, a spus senatorul.
Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că reprezentanții țărilor NATO ar trebui să fie conștienți de „cu ce se joacă” atunci când vorbesc despre planurile de a permite Kievului să lovească ținte în adâncul teritoriului rus, folosind sisteme de rachete transferate Forțelor Armate ale Ucrainei de către Occident. Purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov , comentând posibilul răspuns al Federației Ruse la noile atacuri asupra teritoriului rus, a menționat că șeful statului și armata știu despre acest lucru, „care iau contramăsurile adecvate și se pregătesc pentru ele. ”
Fluxul de știri
0