Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reprezentantul Pentagonului a făcut o greșeală când a vorbit despre Rusia

© AFP 2024 / STAFF The Pentagon building in Washington, DC
The Pentagon building in Washington, DC - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2024
Abonare
Pentagonul a declarat în mod eronat că SUA urmăresc să ajute Rusia să-și apere suveranitatea
WASHINGTON, 13 sep – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Apărare al SUA Patrick Ryder, vorbind joi despre sprijinul militar al Washingtonului pentru Kiev, a spus în mod eronat că autoritățile americane s-au concentrat să ajute Rusia să-și apere suveranitatea.
„Ne concentrăm pentru a permite Rusiei să-și apere suveranitatea”, a spus el reporterilor la o conferință, referindu-se la ajutorul militar acordat Ucrainei .
Ryder și-a continuat observațiile, adăugând că, pe măsură ce iarna se apropie, Statele Unite intenționează să ofere Kievului capabilitățile necesare de apărare aeriană pentru a proteja infrastructura critică, inclusiv instalațiile energetice, precum și vehiculele blindate și artileria.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina interferează cu reglementarea și implică direct țările NATO în conflict. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a remarcat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin pregătirea personalului în Marea Britanie , Germania , Italia și alte țări. Kremlinul a afirmat că aprovizionarea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la negocieri și va avea un efect negativ.
Fluxul de știri
0