Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Occidentul va cere ceva în schimb Armeniei pentru aderarea la UE - Lukașenko

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaAleksandr Lukașenko
Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2024
Abonare
Lukașenko: Occidentul va cere Armeniei să facă ceva în schimb pentru a adera la UE
MINSK, 13 sep -Sputnik. Președintele Belarusului Alexander Lukașenko a spus că Occidentul va cere conducerii armene să facă ceva în schimb pentru aderarea la UE.
„Dar astăzi este deja clar: europenii, înainte ca el (prim-ministrul armean Nikol Pashinyan să intre în Uniunea Europeană – n.red.) să intre, de la el și de la conducerea Armeniei se va cere să facă ceva în schimb. Fără America, în Occident nu se face nimic astăzi. De aceea au luat Armenia în circulație”, a spus Lukașenko.
Președintele Belarusului a comentat, de asemenea, relațiile dintre Belarus și Armenia. Potrivit acestuia, „primele atacuri” din partea conducerii armene au fost asupra Belarusului.
„Ei bine, este clar că ne țintea, dar încerca să intre în Rusia și eu am văzut asta perfect, am înțeles și i-am spus lui Putin și mi-a spus că nu trebuie să agravăm relațiile. Pentru ca poporul armean să nu creadă că suntem împotriva armenilor și, după cum puteți vedea, nu am reacționat deloc”, a menționat Lukașenko.
Anterior, premierul armean Nikol Pashinyan a spus că nici el, nici niciun alt oficial armean nu va vizita Belarus cât timp Lukașenko este președinte acolo și că liderul belarus ar trebui să își ceară scuze. Potrivit acestuia, președintele Belarusului a declarat că a participat la pregătirea escaladării conflictului din Karabakh, „a susținut, a crezut și a dorit victoria Azerbaidjanului”.
Ulterior, secretarul de presă al Ministerului de Externe din Belarus, Glaz, a spus că Belarus nu va înrăutăți relațiile cu Armenia, oricât de mult este împinsă conducerea armeană să facă acest lucru de către jucătorii externi. Glaz a mai subliniat că Minsk nu se amestecă în treburile interne, respectă poporul armean și îi urează lideri care să se gândească cu adevărat la viitorul țării și la bunăstarea poporului. În legătură cu această declarație, Ministerul armean de Externe a exprimat un protest față de partea belarusă și l-a convocat pe ambasadorul armean de la Minsk la Erevan pentru consultări.
Fluxul de știri
0